Ha Dániában vásárol otthont, akkor negatív kamatozású jelzálogkölcsönök

A nemzet harmadik legfontosabb dán bankjának bejelentése szenzációt váltott ki a potenciális vásárlók körében. Augusztus 5-én a Jyske Bank A / S 10 éves jelzálogkölcsönöket kezdett kínálni -0,5% -os negatív kamatláb mellett. De nem ez volt az egyetlen!

Úgy tűnik, hogy egy másik hitelintézet, a híres Nordea Bank Abp követi a fent említett bank nyomában, és a többieknél valóban érdekes ígérettel tűnt fel a befektetők számára: fix kamatozású jelzálogkölcsönök jó 20 évig gyakorlatilag nulla kamatláb mellett, és még a 30 éves kölcsönök 0,5% -os hitele is.

De a valóság nem olyan egyszerű. Valójában meg kell tanulmányozni ennek az elemzésnek a lényegét, hogy megértsük ezen drasztikus döntések miért és különösen annak következményeit.

Mit jelent pénzügyi szempontból negatív kamatlábak? E célzott politikák elfogadására általában akkor kerül sor, amikor a hitelezők óvatosak azokon a piacokon, amelyekre irányulnak. Egyfajta extra garancia arra, hogy hűséget tudjunk építeni egy potenciális ügyféllel.
A legfrissebb gazdasági tanulmányok szerint valószínűleg a következő évekre számítva a bankok hajlandók veszteségeket vállalni, hogy nagyobb számú befektetőt fogadjanak el. Megéri-e a játék a gyertyát? Jelenleg igen, figyelembe véve, hogy a vevők százalékos értelemben vett exponenciálisan növekedtek az előző évekhez képest.

Európában a fő országok öt évvel ezelőtt vezették be ezt a politikát, mint egyfajta nagyon rövid távú megoldást. Miért? Nos, a válasz több mint nyilvánvaló. Az Egyesült Államokban elindult és az egész földgömböt elfoglaló válság után szinte kötelezővé kellett tenni a gyors és hatékony irányváltást. És mi lenne jobb módszer, mint a nemzetgazdaság bankokon keresztül történő felgyorsítása Az úgynevezett '' Bail-in '' fordított folyamata. A bankok menti meg az államot!

A negatív kamatlábak arra is ösztönzik a vállalatokat, hogy nagy összegű kölcsönt vegyék fel, majd újra befektessék a gazdaságba, nemzeti vagy más módon. Amint a Journal azt mondja, "amikor egy dollárt befektetnek, és belépnek a gazdasági körbe, úgy tűnik, mintha kétszer költenék volna el."

Egy egyszerű, de világos példa hatékony lesz annak megértéséhez, hogy mire utalunk.
Ha feltételezik, hogy egy dollárt költenek egy vállalkozásra, adóktól levonva, akkor a vállalkozás tulajdonosának ugyanolyan összeget kell költenie az üzleti tevékenységén kívül is. Így a kezdeti pénzügyi szükséglet új, még nagyobb és remélhetőleg erényesebb gazdasági köröket táplál meg.

Ezért a dán gazdaság iránti érdeklődés egyre növekszik, egyre alacsonyabb és negatív kamatlábakkal, valamint több készpénzforgalommal, ami pszichológiai szinten elégedettebb és kétségtelenül lelkesebb ügyfelek befektetését jelenti, egyáltalán nem kockázat nélkül. horizont!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB