Kiadó házak Írországban: történelmi mélypontok érhetők el

Írország: erős és meghatározó kulturális identitással rendelkező ország, számos művész és író bölcsője, zöldövezetben gazdag föld és középkori várak. Továbbra is órákig tudtuk leírni ezt az egyedülálló állapotot. A statisztikai adatok alapján azonban úgy tűnik, hogy nincs szükség arra, hogy a világ egyik leglátogatottabb célpontja.

Tény, hogy az elmúlt néhány évben számos turista jött, hogy felfedezze ezt a párhuzamos világot, és valódi rekordot teremtett az ingatlanpiacra. Valójában ez egy nagyon különleges jelenség, amely nemcsak a fővárost, Dublinot, hanem a többi fő és nem ír várost is látta főszereplőként. A célterület a lízingszerződések, az idén május 1-jén a nemzeten belül összesen 2700 lakás leltárának nyilvántartása volt.

A kínálat csökkenésével párhuzamosan a növekedés a bérleti díjak miatt következett be.
2019 első negyedévében az átlagos havi bérleti díj átlagosan 1 366 euró volt, ami körülbelül 8,3% -kal több, mint az előző évben.
Az átlagos bérleti díj a tőzsdén 330 euróval alacsonyabb, mint az utolsó felmérés, amely 625 volt.

A bérleti infláció azonban változó, és nem tűnik homogénnek a nemzeten belül. Dublinban a bérleti díj növekedése 6,8% -kal több, mint az előző negyedévben, de lassabb ütemben, mint a korábbi trendekben.

Ugyanez a lassulás volt a Leinsterben, 7% -ot meghaladó bérleti díjakkal, az inflációs rátával pedig 2016 közepe.
Más városokban általában a négyzetméterenkénti árak tovább emelkednek, különösen Cork, Limerick és Waterford, Munster, Connacht és Ulster városaiban (közel 13% -kal).

Nézzük meg részletesen, mi volt a tényleges árváltozás a főbb városokban:

Dublin: 2 002 €, 6,7% -kal.
Cork: 1 331 €, + 10,5%.
Galway: 1 260 €, + 11,7%.
Limerick: 1 195 €, + 14,8%.
Waterford: 986 euró, + 13,4%.
Az ország többi része: 968 euró, + 9,9%.

Honnan származik a bérelhető ingatlanok alacsony rendelkezésre állása?

Kétségtelen, hogy a fiatal Millennialok, akik ebben az állapotban vannak, hogy javítsák a nyelvet, vagy egyszerűen csak éljenek egy külföldi tapasztalattal, inkább inkább a bérleti szerződést írják alá, mintsem teljes befektetésüket egy ingatlan megvásárlásával Írországban. Ezt a választást indokolta az áremelkedés is, amely általánosságban befolyásolta az értékesítendő ingatlanokat, annyira, hogy a szélesebb portfólió (luxuspiac) birtokosaira jobban orientált piaci szegmentációról beszélhetünk.

Mit mondhatnék, reméljük, hogy ez a helyzet továbbra is helyben marad, hogy bárki könnyebben hozzáférhessen ehhez a piachoz anélkül, hogy kizárnánk belőle, de mindenekelőtt reméljük, hogy az ír ingatlanpiac ismét elindulhat értékesítési és nem bérleti szerződések.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB