A madridi tégla felborul: a luxuspiacon emelkedő árak

A főváros, amely Spanyolország legnépesebb városa, más okokból is megerősíti vezetését. Ami az ingatlanpiacot illeti, a történelem hihetetlen. Az évek óta tartó válság után minden gazdasági ágazatban Spanyolország végül újra elismeri saját identitását, és minden szempontból újra belép a legbefolyásosabb európai hatalmak „rózsaszínébe”.

Különösen, ez az optimizmus fellendülése nagyon konkrét szegmenst fektetett be, amely gyakran az ország gazdaságának „egészségének” tényleges szintjét jelenti: a luxus tulajdonságokat.

Bár az ingatlanok átlagos ára a pénzügyi válság által jellemzett bukási fázis után csökkent, 2016-tól 2017-ig az éves fix kamatozású árak 8% -kal nőttek. Az elmúlt két évben a piacon bevezetett új egységekben az értékesített luxusingatlanok mennyisége 50% -kal nőtt. Ez azt jelenti, hogy több külföldi portfólió és új befektető érdeklődik ezen a piacon.

Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a kereskedelmi szektor fellendülése előkészül a lakossági szektoréra. Madrid városa valódi üzleti központgá fejlődött, köszönhetően pénzügyi hatalmának és a fő gazdasági, technológiai, logisztikai és kommunikációs tevékenységek bölcsőjének. A spanyol Gazdasági Minisztérium szerint ez a megfelelő alkalom a luxus ingatlanokba való befektetésre, de új induló vállalkozások megnyitására is.

E hely potenciáljának megerősítése a turisták túlzott száma: közel 7 millióan vitorláztak a madridi Barajas repülőtéren, melynek 68% -a úgy döntött, hogy ingatlanot vásárol a főváros területén.

Az ingatlanárak a növekedés ellenére rendkívül versenyképesek a spanyol és a nemzetközi piacok tekintetében. A madridi megélhetési költségek nagyon alacsonyak (a város valóban 46. helyen áll a világ rangsorában az életminőség tekintetében).

 Tény, hogy 2016 óta a város központi részei, mint például a Sol területén, az Embajadoresben és a híres Plaza Mayor közelében, különös figyelmet szenteltek.

De honnan származnak a spanyol téglák főbb vásárlói?
Ami a helyi lakosságot illeti, a spanyolországi új otthonba való befektetés iránt érdeklődők többnyire Barcelona, Malaga és Sevilla állampolgárai. Amíg külföldről érkezik, a vásárlók 18% -a származik Dél-Amerikából (latin-amerikai), de vannak németek, angolok és oroszok is.

Az előrejelzések szerint a spanyol főváros a luxus ingatlanpiac kapcsán lesz, figyelembe véve, hogy az áremelkedés ellenére az ágazat nem tűnik válságnak.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB