Változások Dubaiban: az ingatlan fejlődése

Dubai az egyik fő rendeltetési hely, ahol a luxusszegmens koncentrálódik, és az ingatlanügyletek szempontjából is. Az ágazat sokáig erőteljes változásokon ment keresztül, de egyetlen közös nevezővel: az átláthatóság, amely kulcsfontosságú elem a befektetők számára.
De ma úgy döntöttünk, hogy részletesen elemezzük, hogyan fejlődött Dubai ingatlanja 2009-től 2019-ig.

Ami a valós adatokat illeti, a Dubai-i ingatlanokat jellemző egyik legfontosabb különbség az ingatlanpiacon a kormányzati adatokhoz való hozzáférés lehetetlensége (ma már biztosított). Elképzelhetetlen volt megérteni, hogy hány egységet adtak el, a folyamatban lévő projekteket és az építés állapotát. Jelenleg azonban számos alkalmazás érkezett, például a Dubai Projekt, amelyek lehetővé teszik, hogy meglehetősen széles háttér álljon rendelkezésre. És nem csak ezt. Ezeket az alkalmazásokat úgy is beprogramozták, hogy betekintést nyerjenek az ingatlanpiacra is, a terület alapján is. Ennek a változásnak az alapja a „egyetlen igény: az átláthatóság garantálása”.

Az évek során nyilvánvalóvá vált a régi ingatlanok és az új ingatlanok megkülönböztetésének szükségessége. Jelenleg az árkülönbség jelentősnek tűnik. Akár négyzetméterenként 50% -kal növekedhet.

Még a szabályozási szinten is új törvényeket vezettek be az ingatlan vevőjének és tulajdonosának védelme érdekében. Más szavakkal, nagyobb ellenőrzés a másodlagos problémák elkerülése érdekében.

Ami a fizetési terveket illeti, akkor sem a kritikus időszakban nem történt különös összeomlás.

De mekkora értéket képvisel a héa szerepe Dubaj ingatlanában?
Elég, ha figyelembe vesszük, hogy ez lehetővé teszi a „teljes átláthatóságot az egész ingatlanrendszerben, és nem. Sokan bírálták a HÉA bevezetését, de el kell ismerni, hogy ez számos előnnyel járt, többek között intézményi szinten.

A Manforte-t a külföldi ingatlanbefektetők garantálták, különösen a kereskedelemben. Valójában sok nagy nemzetközi csoport úgy döntött, hogy saját műholdas irodákat hoz létre Dubaiban, sűrű kapcsolati hálózat mellett a város számára kielégítő gazdasági megtérülést teremtve.

A nagyobb irányítás, a „siker” megteremtése a befektetők, de a polgárok számára is, az áfa bevezetése és a régi és elavult logika legyőzése lehetővé tette Dubai új ingatlanának megjelenését. Annak ellenére, hogy a kritikus időszakok átfedtek az idő múlásával.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy nagyobb nyugalmat nyújtsanak a keresletnek, amelyet a nagyobb átláthatóság sokkal jobban védett.
Mit kell mondani, reméljük, hogy ezek a lényeges különbségek a tíz évvel ezelőttihez képest növekedhetnek (pozitívan), lehetővé téve a Dubai új célok csökkentését.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB