Finnország: továbbra is gyenge ingatlan

Bár Finnország az egyik olyan földterület, ahol a legmagasabb az emberi fejlettség mutatója, manapság továbbra is problémái vannak az ingatlanágazatban. Igen, a házárak estek, de a kereslet továbbra is állandó.

Ma együtt elemezzük ezt a nagyon kétértelmű helyzetet, hogy megértsük az okokat, de mindenekelőtt meg tudjuk tudni, hogy mi lesz a jövőbeli előrejelzések.
Ha készen áll arra, hogy kipróbálhassa a kezét a finn ingatlanügynökségeknél, jól érezze magát. Hamarosan kezdjük!


2019 első hét hónapjában a már meglévő házakkal kapcsolatos tranzakciók megközelítőleg 31 900 összeget tettek ki. Számos, de nem, ha az előző év azonos időszakához viszonyítjuk. Valójában egy év után - 3% -os csökkenést észleltek. A lakóingatlanok azok, akik ezt tapasztalták leginkább, jóval kevesebb, mint tíz százalékpont 2018-hoz képest.

De mi a probléma alapja? És mindenekelőtt az árak csökkenése ellenére miért nem változik a kereslet? A blokád tisztán gazdasági jellegű. Valójában, ellentétben azzal, amit elképzelhetünk, Finnország az elmúlt években nem tapasztalt gazdasági növekedést. Elegendő azt mondani, hogy csak 2014-ben mintegy 40 000 fõ, a fõ szektorra (IKT) szakosodott munkavállaló volt munkanélküli.

Ennek ellenére összességében úgy tűnik, hogy a finn gazdaság kissé javul.
Valójában a munkanélküliségi adó 7% -ra esett vissza, ami jó előrelépést jelent.
De nézzük meg, milyen árak vannak a fővárosban, Helsinkiben.

A bérleti és bérleti hozam általában mérsékelt. A lakás ára a fővárosban körülbelül 7000 euró négyzetméterenként.

A finn ingatlan korlátozása érdekében van egy kis kulturális probléma is.
A finnországi átlagos életszínvonal határozottan magasabb, mint a fő európai nemzeté. Ami azt jelenti, hogy egy hipotetikus jövőbeli befektetőnek nemcsak magának az ingatlannak a költségeivel kell foglalkoznia, hanem a finn állampolgárrá válásának költségeivel is. Annak ellenére, hogy a szolgáltatások irigylésre méltó minőségűek, továbbra is nagyon költséges költségeket viselnek. Ezt az elérhetőség képviseli.

Még a finn állampolgárrá válás is különösen drága. Hosszú ideig és összetett folyamat.
Ezenkívül a finn kultúra a legkevésbé nyitott az idegen kultúrák számára. Ezért könnyű megérteni, hogy egy idegen állampolgár mennyire korlátozódik pszichológiailag abban is, hogy teljesen meg akarja változtatni az életét olyan kevés nyitottsággal rendelkező országban.

Milyen előrejelzések vannak a finn jövőre nézve? A közgazdászok azonban a regenerálódásra számítanak, bár nem hirtelen. Garantálhatjuk, hogy - mint mindig - portálunkon mindig folyamatosan tájékozódunk az ingatlanvilággal kapcsolatos legfrissebb hírekről.

 Tehát egyszerű kattintással maradhat informálva a globális ingatlanpiac trendjeiről, csak a Realigro-n!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB