Ingatlan és design: a japán egyensúly az olasz kultúrával találkozik

Ha úgy gondoljuk, hogy mi a nyugalom, a könnyedség és a jólét ötlete, nem csak a keleti kultúrára, különösen a japánra utalhatunk, amely mérsékelt életmódon keresztül, és a káosz bármilyen formájától távol eső irányú. Ez az évezredes dimenzió, amely az évek során különböző népességeket ölel fel, úgy tűnik, hogy idővel a Nyugat felé költözött, és a kulturális szempontból egyik legerősebb országban süllyedt: Olaszország.
A harmónia és a béke fogalma a római hagyományokat követő egyszerű vonalakon alapul, de ennek az uniónak a fő eleme az a szektor, amelyben ezt a tökéletes uniót alkalmazzák: az ingatlan.
Igen, a két, egymással ellentétes kultúra közötti találkozás új utat teremtett az otthonunk napi dimenziójának megalkotására.
Melyek a keverék kulcselemei?
Keletről düh, világos, lineáris és egyszerű terek jelennek meg. Beszélünk a tervezés valódi dinamizmusáról, a hazai környezet gondos kiválasztása, világos színekkel és a természet színeivel. Mindegyik „zöld” dózissal keveredik: a növények (még akkor is, ha kicsi) valódi szükségszerűség, amit nem hagyhat ki!

Valójában a zöld érintés jelenléte mind az esztétikai szempontból erős, mind a tudományosan bizonyított pszichofizikai jólétet garantálja. Annak érdekében, hogy a környezet még gazdagabb legyen, a felhasznált anyagok alapvető szerepet játszanak. A fa és a bőr, gyakran növényi cserzett, garantálja a modern színárnyalatokat, ugyanakkor könnyen kombinálható a régebbi bútorokkal, így a külsőleg puha és folytonosság érzetet teremt. Mindig továbbra is elemezzük a keleti hatásokat, nem mondhatjuk el a gyakran rejtett ajtókat, amelyek a házat a környező természettel és szépséggel folytatják.

Az élénk színek közül, amelyek az olasz kultúrából származnak, és amelyek jól illeszkednek ezzel az elképzeléssel '' zen '', azonosítjuk a vörös színt. A legkülönbözőbb árnyalatokkal a szenvedély színe még a kevésbé testreszabható szobákat is gazdagíthatja, ami glamour és a Nyugat érintését teszi lehetővé. Meg kell jegyezni, hogy különösen erős szín, még a felmerülő érzések esetében is ajánlott, hogy ne lépje túl a részleteket, hogy ne okozzon kiegyensúlyozatlanságot mind a kromatikus szinten, hanem a különböző környezetek közötti "strukturális" szinten is.
Általában olasz, ők is a padló. A még mindig fennmaradó római stílus szimbóluma, kétségtelenül Carrara márvány, a színek széles skálája változik a piszkos fehértől a halvány rózsaszínig, ami jól illeszkedik a korábban leírt beállításokhoz.

A világos padló választása ötvözi mindkét kultúrát. Egyrészt erős utalás van az olasz történelemre, egy birodalom erejére alapozva, amely az egész bolygót gyarmatosította, másrészt a ház minden helyiségének megvilágítására, a buddhista filozófiával összhangban, amely örökre az fény, minden egyes ember életének lényeges eleme.
Egy váratlan találkozó teljesen új divatot teremtett az ingatlanszektorban is.

És te, inkább keleti vagy nyugati?

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB