Ingatlan stabil, de még mindig nagyon gyenge: a furcsa Ukrajna esetében

Ukrajnában a lakásárak végül stabilizálódtak. A gazdaság a fellendülés jeleit mutatja, és általában a piac határozottan virágzóbb, mint a szokásos. De mindennek ellenére továbbra is nagyon fontos kérdés: egy olyan piac, amely még mindig nagyon gyenge az európai átlaghoz képest.

Az apartmanok ára 4% -kal csökkent a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest. Tény, hogy egy ingatlan megvásárlásához négyzetméterenként kb. 1,131 dollár szükséges. Még az újonnan épített lakások árai is igazi összeomlást regisztráltak, pontosan 61% -kal összehasonlítva a 2008-ban azonosított és megérintett csúcsokkal, ahol a küszöbérték a négyzetméterenként 2640 dollár volt.

Ezt a leértékelést az előző évek okozták, amelyek szerint Ukrajna a különböző, meglehetősen nehéz helyzetek főszereplője volt, amely elsősorban az adminisztratív és kormányzati instabilitás fázisához kapcsolódik.

Ez azonban nem sértette a befektetőket, akik úgy tűnik, hogy határozottan optimistaak, bár a gazdasági visszaesésekről 10 százalékponttal számoltak be.

2017 óta a 60 nm-nél nagyobb méretű lakások és 120 négyzetméteres ingatlanok. a házak esetében ugyanolyan ingatlanok valós adókulcsának voltak kitéve, akár 1,5% -ot is meghaladóan a minimális havi bérért minden egyes négyzetméter felett. Ugyanakkor az előző 3% -ot meghaladó mértékű. A csökkenés a minimálbér-emelkedés következtében bekövetkezett erős hatásnak köszönhető 2019 UAH 3 200 UAH-ról 2019 elején.

Ezért további 1 négyzetméterre az ingatlan tulajdonosa köteles megfizetni a maximális évi 48 dolláros adót, szemben a 2016-ban várható 41,34 UAH értékkel.


Ami a külföldieknek az ukrán ingatlanpiacon való megközelítését illeti, a vásárlási és eladási ügyletek tekintetében nincsenek különösebb korlátozások.
Legtöbbjük amerikai dollárban van, míg a nagyobb értékesítés hrivnya, az ukrán nemzeti valuta.

A megnyugtató elemet az épületek magas hozama adja, különösen a fővárosban. A 7,50% és 10% közötti értéktartományról beszélünk. Az átlagos méterenkénti ár 2930 euró négyzetméterenként.
És a bérleti törvény? Ez határozottan a tulajdonosok javára szól! Nézzük meg, miért!

a tulajdonosnak lehetősége van előzetes értesítés nélkül visszavonni a bérleti szerződéstől, anélkül, hogy a bírósághoz fordulna, ha a bérlő három egymást követő hónapban nem fizette meg a bérleti díjat. Továbbá szabadon lehet tárgyalni a bérleti díjakról. A felek szerződést köthetnek, amely aláhúzza az időszakos bérleti díjak emelésének eljárásait, amelyeket ezután végrehajtanak (például az infláció alapján).

Mit mondhatnánk, hogy a helyzet valóban változatos, úgy tűnik, hogy Ukrajnában sem a kereslet, hanem a kínálati oldalról sem hiányzik a kényelem. Természetesen reméljük a jobb időket, hogy lehetővé tegyük, hogy ez a föld felfelé emelkedjen anélkül, hogy félne a versenytársak!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB