Örményország és az ingatlanpiac: lenyűgöző növekedés

Azok a különböző nemzetek között, amelyek a leginkább a potenciális befektetők érdekeit vonzzák, biztosan nem engedhetjük meg, hogy egy igazán egyedülálló ország menjen el minket. Ma az Eurázsiában vagyunk, olyan területen, amely a történelem folyamán gazdasági szempontból fontos események főszereplője volt, de mindenekelőtt társadalmi szempontból. Az ezen államhoz rendelt név a "szomszédos népek közötti nyelvi-kulturális unió" eredménye. Örményország az Urartu civilizáció bölcsője, az eurázsiai ingatlanpiac őrült országa!

A statisztikai adatok szerint az elmúlt két évben az Örményországban zajló ingatlanügyletek száma elérte a 15.230-at, 30% -kal, szemben a 2018-os és 24% -kal 2017-hez képest. Megjegyezték-e ezt az ingatlanproblémát? Csökkenő sorrendet követve azonosítjuk a tőkét, Erevan (35%), majd Kotayk (11%), Ararat tartomány (8,8%), Armavir (8%), Gegharkunik (7,7%), Lori (7,7%). 7,1%), Aragatsotn (6,1%), Shirak (5,2%), Tavush (4,8%) és végül Syunik (4,5%).

Végül, de nem utolsósorban Vayots Dzor tartomány volt a legkevesebb tranzakcióval (2,1%), de mégis fontos az ingatlanpiac számára.
A legtöbb tranzakció a lakóingatlan-vásárlási és eladási szerződések aláírására irányul. De vannak bérleti és ingatlanbérleti ügyletek is.

Annak ellenére, hogy Örményországnak ez a látszólag pozitív helyzet van, emlékeznünk kell arra, hogy az ingatlanárak az előző évhez képest emelkedtek, megerősítve azt a tényt, hogy az örmény piac nyerőnek és dinamikusnak tűnik a világnak, annyira, hogy képes legyen az árak nem olyan olcsóak. A tőke egy négyzetméteres átlagára 1,6% -kal nőtt, de a növekedés szempontjából leginkább a Kentron területén jelentették (480 ezer darab négyzetméterenként, ami 800 eurónak felel meg).

Határozottan kedvezőbb árak a Nubarashen kerületben regisztráltak, 155.300 drámajával.
Meg kell azonban jegyezni, hogy az ingatlanügyletekre korlátozásokat alkalmaztak. Tavaly március 1-jén az örmény kormány módosította a pénzmosás elleni törvényt. Ezért egyfajta jogalkotási csomag került elfogadásra az épületek vásárlóinak és tulajdonosainak védelme érdekében.

Emellett számos építési projekt is folyamatban van, de a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére is törekszik, annak érdekében, hogy egy határozottan dinamikusabb és gyorsabb gazdaságot támogassanak. Örményországi ingatlan jelenleg 40 napig marad a piacon.

 Az ázsiai és az európai átlagot tekintve ezek kissé hosszabbak, de mégis „optimista hullámot adnak mind a keresleti oldalon, mind a kínálati oldalon.
Ezért reméljük, hogy ez a fellendülés nem korlátozódik csak 2019-re, hanem megállíthatatlan tendenciával folytatódik, így az állam még vonzóbbá és versenyképesebbé válik a tégla piacon!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB