A Botswana ingatlanpiac hatalmas potenciálja

Annak ellenére, hogy sok szempontból nem nagyon egyszerű valóság, mivel rendkívül kevéssé fejlett, úgy tűnik, hogy ez a lemaradás nincs jelen Botswana ingatlanszektorában. A főbb közgazdászok szerint, akik a nemzet mennyiségi és mennyiségi elemzésébe merültek fel, még hivatalos rangsor nélkül is, ez a föld valóban a legmagasabb értékű célok elérése érdekében.

A meglehetősen széles és változatos lakhatási kínálat hiánya miatt a bérleti hozamok elérték a 9,5% -ot. Csak a múlt hónapban, ezek a számok három százalékponttal alacsonyabbak voltak, ami azt mutatja, hogy egy rövid idő alatt egy ország valóban változhat!

A CAHF által végzett kutatás, amely az Afrika Megfizethető Lakásfinanszírozási Központját jelenti, megmutatta, hogy a fővárosokban a bérleti szerződéseknek kitett ingatlanok kínálnak és valószínűleg továbbra is kínálnak, nagyon magas bruttó hozamot az átlagos szabványok szerint. Körülbelül 7,9%! Ennek a növekedésnek a tárgya a lakóépületek is, amelyek a nagyvárosi központon kívül helyezkednek el (5% -os növekedés).

De mennyire költséges az új ingatlan megvásárlása? Egy 60 négyzetméteres épület esetében az ár 370 000 BWP-ben kezdődik, ami 36 000 dollárnak felel meg.
Ellenkező esetben a bérleti szerződés aláírásához a lakóingatlanok átlagos bérleti díja havonta 300 dollár.

Mindezek alapján meg lehet érteni, hogy Botswana a turisták egyik legvonzóbb célpontja, mivel az összes ingatlanbefektetés 70% -át a kontinensen hozták létre.
Emellett rámutatnunk kell, hogy a gazdaságpolitikák szempontjából rendkívül szabad országgal szembesülünk. A szabályozási környezet és a lean bürokrácia lehetővé teszi a világpiac és a külföldi befektetések erős megnyitását.

Nézzünk némi időzítést ebben a tekintetben.

A Világbank megállapításai szerint kb. 12 napot vesz igénybe egy ingatlan Botswanában való regisztrálásához képest, szemben a szubszaharai Afrika 57 napos átlagával.

A folyamat az ingatlan értékének körülbelül 5,1% -át teszi ki. A birtoklás biztonságának növelése és mindenekelőtt a földtulajdon és az ingatlanok átláthatóságának növelése érdekében a Föld- és Lakásügyi Minisztérium aktivál egy nemzeti földrögzítő berendezést.

És mi lesz a jövőbeni előrejelzések? A helyi szakértők szerint mind a kereslet, mind a szárazföldi értékek Botswanában 2019-ben várhatóan mérsékelten fennmaradnak, a jobb gazdasági feltételek mellett.
 
Emlékeztetünk arra is, hogy a jövedelemadók mérsékeltek Botswanában.
Íme egy rövid összefoglaló:

Bérleti jövedelem: 5% -ról 25% -ra progresszív áron adózik.

Tőkenyereség: 5% -ról 25% -ra progresszív mértékű adózás.

Öröklés: progresszív arányban, 5% -ról 25% -ra visszavonva.

Lakosok: a rezidenseket jövedelmükből 5% -ról 25% -ra fokozatosan adóztatják.

Mit mondhatnánk, reméljük, hogy Botswana folytathatja ezt az arányt!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB