Az afgán ingatlanpiac: teljes káosz

Az évtizedek óta belső háborúk által elpusztított Afganisztán körülbelül 30 millió lakos bölcsője, aki sajnos abszolút szegénységben él. A huszonharmadik helyet a Global Finance által kiadott rangsorban a legmagasabb szegénységű és nyomorúságos országok jelentik, míg a Transparency International számára Afganisztán a világ egyik korruptabb országa.

Az Egyesült Államok mindig figyelmeztette azokat, akik érdeklődnek egy ingatlant vásárolni Afganisztánban, pontosan azért, mert ezek az elemek kétségtelenül meghatározóak, és „kevésbé pozitív értelemben vették ezt a nemzetet. Emellett meg kell jegyezni, hogy Afganisztán továbbra is a kábítószerek egyik legnagyobb termelője.

De most eljutunk a leginkább érdekes szférához, vagyis az ingatlanpiacra, ami kétségtelen, hogy az afgán tégla egyik fő előjoga a kaotikus és zavaró természet. Nincs földhivatali rendszer, és szinte minden tranzakció (82%) ellenőrzése és dokumentálása nélkül történik.

Ezért fordulnak elő olyan helyzetek, amikor ugyanaz a földterület különböző vásárlók tulajdonában áll, és nyilvánvaló, hogy a joghatóság, a megfelelő dokumentáció nélkül, nem tudja megoldani a számtalan vitát.

Ezzel a komoly hiányossággal együtt az illegális építés is utazik. Az ARAZI szerint a nemzet nagyobb városaiban és régióiban a lakóingatlanok mintegy kétharmadát illegálisan építették. 80% -a. Ezért könnyű megérteni az „ingatlan” elkerülésének hátterét. Mindennek ellenére a hatóságok megpróbálták megoldani és megoldani ezt a csapást, de sikertelenül. És az ingatlan költsége? A Nemzetközi Valutaalap szerint 2010-ben a beruházások 90% -a külföldről érkezett. De a másik kérdés. Miért? Az ingatlanok alacsony, sőt, nagyon alacsony költségei miatt, amelyek 2000 és 2017 között hozzájárultak ezen a földön az épületbázishoz, elsősorban a különféle nemzetközi nagykövetségekben foglalkoztatott híres figurák fővárosainak köszönhetően élénkültek. De a kérdés, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok próbálta megakadályozni, nem tűnik megállni. A lakosság továbbra is növekszik, és nyilvánvaló okokból meg kell találnunk a szállást.

Ami (részletesen) a négyzetméter árát illeti, körülbelül 300 és 1500 dollár közötti számokról beszélünk, míg a bérleti díjak havi 50 dollárról, maximum 700 dollárra vonatkoznak, méretétől függően.

A gazdasági válság olyan mértékben súlyosbítja az egyenlőtlenségeket, hogy a következő években további összeomlás és korrupció kivetése várható.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB