Ingatlanbefektetések: mennyit fektettek be az európaiak 2008 óta?

Az ingatlan továbbra is különösen aktív piac, különösen Európában. A válság ellenére, annak ellenére, hogy a nagyvárosokban emelkedtek az árak, ami bizonyos esetekben sok befektetõ számára elérhetetlenné teszi a piacot, az a tény, hogy a tégla továbbra is garancia marad. Egy ingatlan megszerzése valójában többé-kevésbé jelentős költséggel továbbra is sok európainak a célja. Ennek oka az, hogy közép- és hosszú távon egy ilyen beruházás valóban eredményes lehet, hanem azért is, mert az Európában jelenleg jelenlévő néhány bizonytalanság között egy további ingatlan birtoklása a jövőbeli biztonság szinonimája.

De vajon gondolkodtunk már azon, hogy mennyit fektetünk be 2008 óta az európai tégla piacra? Hogyan mozognak az Unió különböző országai az ingatlanpiac felé? A helyzet egészének jobb megértése érdekében kiválasztottuk a tíz legfontosabb nemzetet, amelyek megkülönböztetik egymást ezen a téren. Meg fogjuk érteni, hogyan alakult a piac, és természetesen, hogy miként alakul a jelenlegi helyzet.

A tizedik helyen találjuk a Cseh Köztársaságot, amelybe a nemzetbe fektetett jövedelem százaléka 8%. Még említésre méltó szint, ha figyelembe vesszük, hogy az utóbbi időben ezt a nemzetet a befektetők jelentősen újraértékelték.

Kilencedik helyen, hallani, hallani találunk Németországot. Hát igen. A német hatalom nem helyezkedik el az első öt helyen. Talán a túl drága ingatlanárak miatt, vagy talán az egész nemzet iránti érdeklődés hiánya miatt. A helyzet azonban világos. 2008 óta nem volt olyan érdeklődés, amely lehetővé tette ennek az országnak a uralkodását.

Nyolcadik helyet foglal el az olasz csomagtartó. A Bella Italia eléri a 9,22% -ot. Talán annak a vitathatatlan szépségének köszönhetően, amelyet otthont ad, a története vagy a válság miatt, amely jelentősen csökkentette az árakat (kivéve a nagyvárosokat). A helyzet az, hogy ezen országnak sikerült megkerülnie Németországot (legalábbis az ingatlanágazatban). Egy ingatlanterjedés, amely aláásta a helyzetet!

Közvetlenül Olaszország után azonosítjuk a kifinomult Franciaországot. Vajon a művészeti örökség annyira ösztönözni fogja a vásárlókat? Az eredmény egyértelmű. A befektetők messze jobban részesítik ezt az országot az előző kettőhöz képest, a politikai-intézményi felfordulások ellenére, de a biztonság szempontjából is (gondoljunk azokra a számtalan támadásra, amelyek sajnos sújtották az országot.

Hatodikról a negyedikre ugrunk, azaz Belgium (10,05%) Holland (10,18%) és Finnország (10,68%) által elfoglalt helyet. Ezután megérkezünk a dobogóra. Sok olvasó meghökkentésére harmadik helyen találjuk Ciprusot. Furcsa, de igaz, hogy legyőzze a hideg és biztonságos Finnországot, amely minden gazdasági ágazatban tökéletessé válik, egy meleg és nem annyira avantgárd nemzet. Ciprus valójában 11,02 százalékponttal az első három helyen áll.

A második helyet Luxemburg foglalja el. Egy ilyen kicsi, de jól szervezett államtól csak olyan magas pontszámot lehetett számítani. A nagy lehetőségekkel teli központ, amelyet Európa köldökének tekintünk, úgy gondoljuk, hogy ez a helyzet több, mint megérdemelt, számától függetlenül. Az érzékelt biztonsági és munkalehetőségek a befektetők szívébe kerültek, akik szintén úgy döntöttek, hogy befektetnek a tőkébe, költségektől függetlenül.

És először? Norvégia a rangsor első helyezettje. Az országba befektetett jövedelem 11,37%. Egy nemzet, amely garantálja a biztonságot, a rendet és a félelmetes életminőséget. Az árak központtól perifériáig változnak, de elvben inkább inkább költenek többet, de van olyan ingatlan, amely olyan helyen található, amely sok elvárást kielégíthet.

És te, melyik országban szeretnél befektetni?

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB