A holland ingatlanpiac hideg lehet: ezért!

Úgy tűnik, hogy Hollandia egyik legfejlettebb országa, nyitott és az egyik legerősebb GDP-vel, Hollandiában némi nehézséget tapasztal az ingatlanpiacon. Van Gogh hazája úgy tűnik, az egyik leghíresebb festményében él: a csillagos éjszaka, formája és mindenekelőtt zavaros.

Hónapos túlhevülés után valójában a holland ingatlanok fagyasztása látszik, a válság jeges szélén hibernált. A statisztikai adatok szerint az árak továbbra is emelkednek, és ezzel fenyegetik, hogy elérik a történelmi felső határt. De a probléma egy másik. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan a keresleti oldalon néhány nagyon súlyos visszaesés történt. Kevesebb és kevesebb házat vásárolnak ebben az országban. Elég azt mondani, hogy a tavalyi év utolsó negyedévében a lakások mintegy 8% -át kevesebbet értékesítették, mint 2017-ben (igazán túlzott árakon).

Egyes területeken, mint Amszterdamban, a beszerzési és értékesítési szerződések száma szinte megszűnt. Valójában sok befektető azok, akik ezt a kényelmetlenséget kényszerítve kénytelenek aláírni a bérleti szerződést.
Egyre több ember nem tudja viselni ezeket a költségeket, és alternatív megoldásokat választani. A helyzet megnehezítése érdekében a projektben is léteznek olyan projektek, amelyekben 2019-ben mintegy 80 000 új lakást építettek, ami valószínűleg nem kerül azonnal értékesítésre. Az ingatlanok 2017-ben kb. 25 napig, 2018-ban pedig 28 nap alatt maradtak a piacon. Ma azonban egy ingatlan több mint egy hónapig marad az ingatlanpiacon, néha anélkül, hogy különös érdeklődést mutatna a keresleti oldalon.

Ami a befektetők szegmentálását illeti, a helyi vásárlók egyre kevésbé. Talán ez az egyetlen pozitív elem a holland gazdaság számára, mivel a külföldi tőke, különösen a gazdag állampolgárok által nyújtott hozzájárulás a nemzetközi piac felé való kiterjedtebb megnyitást eredményezi.
Ennek az országnak az egyik kevéssé erős pontja a még mindig erős és szilárd gazdaság, valamint a fenntarthatóság iránti nagyfokú érzékenység, az ingatlan területén is.

A „zöld és okos” térképek tetején ismételten megtaláltuk Hollandiát. Például a kis házak fellendülése ebbe a földbe gyökerezik, amely sikerült a kis házak fogalmát a környezetvédelemmel kapcsolatos funkciókkal kombinálni.
Valószínűleg egy ilyen drámai helyzet, ha egy másik nemzetben történt volna, sokkal kritikusabb és visszafordíthatatlanabb kárt okozott volna. Még ebben a körülményben is jól sikerül Hollandiában zsonglőrni, köszönhetően a valóban irigylésre méltó kormányzati, gazdasági és társadalmi rendszernek.

Ezért reméljük, hogy néhány hónap múlva Hollandia visszaszerezheti a gazdasági hatalom címét, leküzdve ezt a kritikus és aggasztó fázist.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB