Áremelkedések Grúziában: a legfrissebb hírek

A grúziai ingatlanpiac stabil marad. Ez a legfrissebb hír az ingatlanvilágból. Ilyen kielégítő adatokat más ágazatok is ösztönöztek, például a gyorsan növekvő idegenforgalmi ágazatot.

De hogyan alakult az év során Grúziában az ingatlan? És mindenekelőtt miért nőtt a kereslet a korlátozott kínálat ellenére?

Kezdjük a tavalyi háttérrel, jelen van Grúziában. 2018 folyamán és 2019 első negyedévéig a lakások átlagára 7,1% -kal emelkedett.

A döntő elem e növekedés jelenléte az egész nemzetben. A felszínen az egész úgy tűnik, hogy messze van a pozitív előrejelzésektől. Ehelyett annak alapján, amit inkább a fő statisztikai intézetek képviselnek, az áremelkedés egyszerűen hozzájárult a nemzetgazdaság felgyorsításához és új külföldi tőke bevezetéséhez az országban.

A legfontosabb körzetek között, amelyek pozitív árajánlatot kaptunk, emlékeztetünk:

- Samgori (24%)
- Krtsanisi (16%)
- Chughureti (15,1%)
- Gldani (14,1%)
- Didube (13,4%)
- Isani (12,1%).
- Nadzaladevi (10,1%),
- Saburtalo (10%),
- Mtatsminda (7,5%)
 - Vake (6,7%).

Az ingatlanszektor javulása ennélfogva valószínűleg a banki szektorra is kiterjed, ahol az ügyfelek aránytalanul növekednek majd a hitelek és a jelzálogkölcsönök iránti igények tekintetében.

2018-tól valójában a grúziai gazdaság 4% -kal nőtt, és valószínűleg még ez év végére fog bővülni, példátlanul magas szint elérésével.
A pozitív hullámhoz hozzájáruló tényezőt az is bemutatta, hogy a külföldiek számára bevezették a lakó- és kereskedelmi ingatlanvásárlás lehetőségét (a mezőgazdasági földterület kivételével).

De mekkora az értékesítési mennyiség?
2018-ban az értékesítés volumene a fővárosban 34 591 egység volt, összesen 4 milliárd GEL értékben. 31% -kal több, mint egy évvel ezelőtt. De látjuk a különbséget az új és a meglévő lakások között.
Az első esetben a teljes értékesítés 23% -kal nőtt 2018-hoz képest. Az újak esetében az eladások 50% -kal növekedtek, még mindig ugyanazon időszak alatt.

Minden ellenére az építőipar továbbra is csökken. Ennek a jelenségnek még nincs akkreditált oka. A kormányzati politikák valószínűleg nem ösztönzik különösen az ágazatot.
A csökkenő jelzálogkamatok lehetővé teszik, hogy a grúziai ingatlanok a legmagasabb szinten maradjanak.
A jövőre vonatkozóan nincs megbízható adat. Nyilvánvaló, hogy mind a közgazdászok, mind az iparági szakértők több mint optimisták. Az egyetlen probléma az, hogy nincs olyan ajánlat, amely kielégíti az egyre növekvő és pozitív keresletet.

Remélhetőleg ez az előrejelzés meghozza a kívánt eredményeket. Jelenleg felkérjük Önt, hogy maradjon naprakész a portálunkon, a világpiaci hírekkel kapcsolatban!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB