Az ingatlan újjászületése? Itt vannak az első félév eredményei

A kereskedelmi ingatlanbefektetések volumene világszerte jelentősen megnőtt az előző évhez képest. Pénzügyi szempontból csupán az első negyedévben több mint 400 milliárd dollárról beszélünk. A gazdaság szintjének kismértékű emelkedésével, különösen az Egyesült Államokban, és a megfelelő kamatlábak csökkentésével, 2019 második felének kilátásai szintén kiválónak tűnnek. Melyek a legfontosabb szempontok, amelyek jellemzik a jelenlegi év első felét?

• CRE-ként definiált globális (kereskedelmi) ingatlanbefektetések, a kapcsolódó jogi személyi szintű műveletekkel, 2019 második negyedévében 250 milliárd dollárt értek el. Ez közel 20 százalékpontos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. , de nettó csökkenéssel (mínusz 7,5%) 2018 második negyedéve óta.
• Az amerikai piacok, pontosan az EMEA-tól és az APAC-tól, mind az első negyedév óta a beruházások fellendülését mutatták, de az ultra-nagy ügyletek számának csökkenése mellett az eladásra szánt minőségi eszközök hiánya is megmutatkozott.
• Az erős lízingtevékenység ösztönözte a befektetők iránti új keresletet a (standard) irodai eszközök iránt.
• Az irodaügyletek növekedése ellenére az ipari és a szállodai tevékenység egyaránt stabilizálódott.

Az irodai szektorba történő beruházások előkészítették az utat a második negyedévi növekedéshez. Különösen Berlin, Tokió, Boston és San Francisco városaiban egyértelműen meghaladja az ügyleti érték több mint 50% -át évente.

 Lenyűgöző eredmények, figyelembe véve azokat a kritikus időszakokat, amelyek az egész világgazdaságot jellemzik. Míg az ingatlanvilágba tartozó ágazatok többségénél kevesebb tranzakció történt, mint az elmúlt években, a 100 millió dollárt meghaladó ajánlatok az irodai ágazatban tettek szert.

Melyik ez a hatás? a jó minőségű irodaterület iránti kereslet továbbra is magas maradt az egészséges foglalkoztatásnövekedés miatt. A világgazdaság a tizenegyedik évet élte meg, amely hivatalosan a leghosszabb növekedési ciklus, a befektetők azt akarják, hogy a stabil trófea-eszközök képesek legyenek garantálni a jelentős cash flow-kat és a potenciális lefelé irányuló védelmet.

Európában javul a befektetési tevékenység Európa egyes részein, különösen az irodai és a lakóépületekben. Mindezek ellenére a minőségi termékek hiánya a piacon jelentős korlátozást jelent, ráadásul továbbra is bizonytalanok az EU egyre nehezebb és változtathatóbb bérleti ellenőrzési politikája, amelyek tompíthatják és csökkenthetik a jövőbeli befektetők érdeklődését az ágazatban lakossági.

Ázsia ezzel szemben népszerűbbé vált a globális befektetők körében. 2018 első felében az ázsiai beruházások mindössze 7,6% -a nyújtott régióközi tőkét. A folyó év első felében a régiók közötti tőkebeáramlás elérte a 11% -ot.

Különösen a kínai és szingapúri nyugatiak CRE-beruházásai 350% -kal, illetve 71% -kal növekedtek 2019 első felében, mint 2018 első felében. Mit mondhatunk, reméljük, hogy ez a pozitív hullám folyamatosan folytatódhat az elkövetkező években!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB