Oroszországban az ingatlanbefektetések összeomlása: a legfrissebb hírek

Ki soha nem akarta felfedezni Oroszországot minden fenségében?
Minden évben több millió turista van, akik úgy döntenek, hogy meglátogatják a történelemben gazdag földet, ugyanakkor egyedülállóak a gazdasági, de társadalmi szempontból is.
A 2018-as labdarúgó világ után a látogatók száma megállt, és még komolyabb, hogy a gazdaság általában teljesen hibernált.
A legutóbbi statisztikai felmérések szerint Oroszország gazdasági szempontból, de társadalmi szempontból is nagyon kritikus időszakon megy keresztül.
 Különösen egy olyan ágazat, amely sokat szenved e kedvezőtlen helyzetből, kétségtelenül az ingatlanszektor. Az ingatlanbefektetések volumene 2018-ban elérte a 2,9 milliárd dollárt, ami 40% -os csökkenést jelent az előző évhez képest (ami 4,8 milliárd dollárt tett ki).
Az eredmények nagyon közel állnak a 2015-ös történelmi mélyponthoz, amikor a gazdaság leállt egy hosszú recesszió után.
Ennek az eredménynek az oka az Oroszországgal szembeni szankciók az új fő piacok volatilitása és az olajárak drasztikus csökkenése miatt.
Jelenleg, 2015-től eltérően, 2019-re jellemző, hogy a piaci egyensúlyi görbe (ebben az esetben az ingatlan) a keresletvonal felé mutatott jelentős elmozdulást mutat. Valójában az orosz ingatlanpiacon lévő ingatlanok egyre ritkábbak, de az orosz téglába való befektetésre szánt külföldi tőke is ritkán fordul elő.
 Különösen az irodai szektor még mindig az egész rendszer egyetlen hajtóereje, összesen 30% -kal.
Szentpétervár továbbra is növelte „részesedését” az orosz ingatlanpiacon, de 66% -os összeomlással, míg 2017-ben 78 volt.
Míg a külföldi tőke hozzájárulása még mindig magasabb, mint az előző években, ugyanez nem mondható el a nemzeti befektetőkről, akik egyre kevésbé érdekeltek egy ingatlan megvásárlásában Oroszországban, inkább a gazdasági-pénzügyi erőforrásaikat közelítik meg, vagy más ágazatokban vagy akár külföldön is.
A folyó évre vonatkozó előrejelzések nem tűnnek pozitívnak. Valójában a szankciók miatt várhatóan 1,2% körüli gazdasági növekedés várható.
Szóval attól tartanak, hogy a beruházások maximális összege 2019-ben 3,5 milliárd dollár lesz.
Még a szállodai szektor, amely úgy tűnik, hogy teljes válságban van, mivel a foglalkoztatás 55% -ra csökkent, jelentős károkat okozott az ingatlanpiacnak.
 Általánosságban elmondható, hogy az egész orosz gazdaság alapja a hazai üzleti tevékenység, az utazás, a szabadidő vagy az üzleti élet, ezért a gazdasági kategóriák iránti érdeklődés hiánya nagymértékben befolyásolta az egész rendszert.
Reméljük, hogy az új év szerencséje lehet ezen a földön, amely sajnos úgy tűnik, hogy befagyasztotta a legjobb kártyáit a hideg hidegben Moszkvában.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB