Az ingatlanárak drámai növekedése: Finnország furcsa esete

Kiváló oktatási rendszer, kifogástalan szolgáltatások, életminőség a legmagasabbak között. Végtelenül folytathatnánk ... amikor Finnországról beszélünk. Úgy tűnik, hogy ez az ország annyira tökéletes, hogy sok szempontból erős és szívélyes versenyt teremt az USA-val.

Ez a felesleges pozitív azonban mégis bünteti és még mindig bünteti az adott nemzetet: az ingatlant.

A közgazdász éves beszámolója szerint a helsinki otthonok keresése rendkívül drága, annyira, hogy a potenciális vásárlók megváltoztathatják gondolataikat, amikor elkezdenek megbirkózni az állam stratoszférikus áraival.



Finnországban mintegy 2,6 millió lakás van, amelyek 40% -a egycsalád.

A finn demográfiai átalakulás nagymértékben befolyásolta a kínálatot, annyira, hogy eléri a félelmetes eredményt: kevesebb külföldi érdeklődik a finn téglába való befektetés iránt.



Annak ellenére, hogy az építőipar jelentősen megnőtt, az ajánlat a fővárosban koncentrálódott, így az ingatlan tulajdonjogának megfizetése kedvező áron.



Sőt, minél nagyobb szükség van új otthonok építésére, annál nagyobb a felmerülő költség.

Az ingatlanértékesítés árai négyzetméterenként 6 ezer euró körül ingadoznak, így úgy tűnik, hogy nincs különbség az átlagos alacsony és a luxus lakossági piac között.



És ez még nem minden. Az előrejelzések az árak állandó és valószínűleg megállíthatatlan növekedését jelzik (amelyet a nemzet gazdagsága és a magas életminőség is garantál a vitathatatlan értékkel).



Nézzük meg részletesen a legszebb területeket.

Lautasari kerület, a Balti-tenger zöldövezetével körülvett sziget, 18 ezer euró.

Itt egy családi házak és villák is találhatók, melyek modernek és nemrégiben épültek, néhányuk saját dokkolóval rendelkezik a hajó kikötéséhez.



Ehelyett a belföld, a múlt század ősi házai négyzetméterenként 10 000 euróról indulnak.

Beszélhetünk spekulatív buborékról? Ez még nem tisztázott, de a helyzet messze nem kényelmes a kisbefektetők számára, akik egy kis béke sarkát akarják Finnországban.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB