Ír ingatlan és babona

Gondolkozott már azon, hogy a kultúra és babona mennyiben befolyásolhatja életünket? Valójában sok ember hajlamos arra, hogy pontosan a helyi népszerű hiedelmek alapján vezesse (vagy elkerüli bizonyos döntéseit). És Írországban a helyzet valóban túlzott méretűvé vált, sőt még az ingatlant is érinti.
A fő statisztikák által összegyűjtött adatok szerint az ír ingatlanszektort erősen befolyásolja a 13. szám. Valójában, mivel az írországi címeknél szerencsétlen számnak tekintik őket, sokan hajlamosak nem vásárolni ingatlanot azzal a székhellyel, vagy akár elkerülik azt a ingatlanügylet.

Nem tudjuk elképzelni, mi történne, ha pénteken 13-án is csatlakoznánk! Bár paradoxnak tűnhet, Írországban ezen a napon a volumenes tranzakciók csökkenését észlelték, mivel azt az egész év egyik legszerencsétlenebb napjának tekintik. Nézzük azonban a számokat. Megdöbbenthet, de a valóság a tények szerint a 13-as számú épületek olcsóbb, közel 5000 euró értékűek, mint az országos átlag.

A kutatást az elmúlt 10 év történészén végezték el, és megjegyezve, hogy a helyzet nem változott, el tudjuk képzelni, hogy Írországban a hagyományokkal és babonával való szoros kapcsolat gyökerezik. Ronan Lyons közgazdász, a dublini Trinity Főiskolai közgazdász egy olyan gondolattal kezdte, amely sokat gondolkodik a témában.
Így fejezte ki magát:

 "Miközben a kollektív képzeletben az ingatlanpiacra gondolunk, mint valami rendkívül racionálisra, amelyet nagy erők határoznak meg, és amelyet a csere során kiderülnek, minden ingatlannak szüksége van vevőre és eladóra, vagyis az egyéneknek saját elképzelésük van a Ezért egy olyan kulturális háttér, amely más apró tényezőkkel együtt játszik szerepet.

Írország babona tehát alapvető szerepet játszik a potenciális befektetők megválasztásában. A 13-as számú ingatlanok olcsóbbak, mint az átlagos ingatlanok, és mindazonáltal, tranzakciókról van szó, az emberek hajlamosak elkerülni üzletet 13. pénteken! "

A közgazdász túlságosan kimerítő magyarázata tehát rámutat arra, hogy az ingatlanokon is lehetséges-e a racionalitástól távol eső logika befolyásolni.
De mi a pozitív szempont az ír ingatlanpiac szempontjából? Nem kétséges, hogy a nemzetközi portfóliókból történő vásárlások kevéssé kapcsolódnak ezekhez a babonás hagyományokhoz.

Ennek oka, hogy a külföldi befektetők egyedülálló lehetőségeket találnak Írországban péntek 13-án, vagy ezzel a számmal rendelkező ingatlanok vásárlásával. Ha inkább a széles körű helyzetet vizsgáljuk, akkor nem lehet megérteni, milyen lesz a jövőre vonatkozó előrejelzés. Remélem, hogy ez a körülmény mindig jól illeszkedik az ír és a nemzetközi piacra anélkül, hogy negatívan megváltoztatná az egyensúlyát.

Ha azonban kíváncsi szeretne többet megtudni, kérjük Önt, hogy maradjon naprakész a portálunkon, és kapjon minden információt a világ ingatlanpiacáról!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB