Svédország és az ingatlanpiac: új problémák a horizonton

Általában amikor az északi országokra hivatkozunk, a kollektív képzeletben a jólét az első jellemző elem.

Alig említik a „válság” szót, mivel ez különösen aktív nemzetek csoportja, és minden ágazatban az évelő erényes fejlődésre irányul.
Mégis 2019 nem tűnt megerősítették ezt a helyzetet.

 Sőt, azt mondhatjuk, hogy Svédország és különösen az ingatlanpiac vonatkozásában a valóság teljesen megfordult. Több éve hiányzik a lakhatás és a lakásárak exponenciálisan nőttek.
A lakhatási politika az elmúlt néhány évben jelentős hatást gyakorolt, különösen nemzetközi, de helyi szinten is. Indokolták azt az okot, amiért a terület környezetvédelmi szempontból védelme és a vételi és eladási szerződések aláírását ösztönző reformok és tervek alkalmazandók.

A „The Million Program” kifejezetten Svédország leggyorsabb urbanizációs folyamatára épül. A külvárosokban számos új lakás épült, és nyilvánvalóan kevésbé vonzóak voltak, mint a központban. Az ok, amiért modernizációs tervet hajtottak végre a befektetők ösztönzésére, még a nagyvárosi területeken is.

Ezeknek az új lakásoknak az építése azonban nem tudta megtartani az állandó ütemben a demográfiai ráta hirtelen növekedését.
Tény, hogy a bevándorlók számos nehézséggel szembesülnek az ingatlan megtalálásával kapcsolatban, mivel a főváros, Stockholm, Európa egyik leggyorsabban növekvő városa.
A lízingszerződés aláírásához a svéd személyes azonosító számmal kell rendelkeznie.

 Az apartman bérlésének átlagos költsége 6500 SEK. A probléma azonban a szerződés aláírásának várakozási ideje, mivel túl sok állampolgár van, aki otthon akar szerezni, de az ajánlat elérhetősége szigorúan korlátozott.

De miért nem építettek több házat Svédországban?
Sok oka van, de a főbbek a következők:

• A földárak és az építési költségek emelkedtek
• Az építőipari vállalatok állami támogatásai csökkentek
• A földvásárlások és a tervezési jóváhagyások túl hosszúak és túl hosszú folyamatot igényelnek

Éppen ezért látható, hogy Svédország lakhatási problémái nem születtek tegnap, hanem az idő múlásával ismételten megfogalmazott rossz kormányzás eredménye, valamint a magas építési költségekkel kombinált rugalmasság hiánya.
Az építési fellendülés, amely remélhetőleg a lehető leghamarabb felszáll, egyszerűen enyhítheti ennek a drámai helyzetnek egy részét, de nem teljesen visszaállítja.
Ezért reméljük, hogy az új, széles körű lakhatási és politikai tervek megvalósításával Svédország végül visszaszerezheti egyensúlyát.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB