Az Egyesült Arab Emírségekben az árak tovább romlottak: mi történik az ingatlanokkal

Tény: a Dubai lakóingatlan-piacán kritikus időszak tapasztalható, amelyre jellemző, hogy a kínálat exponenciálisan felesleges. A csökkenés már 2018 végén kezdődött, átlagos havi értéke 8% volt. De ez még nem minden. Általában ez a föld annyira emblematikus és reprezentálja a leginkább zavartalan luxust, különösen a vagyon tekintetében.
a luxus szegmensben is hiányt talált.

Részletesen, a villák ára 8,97% -kal csökkent (az inflációval korrigált -7,5%) ugyanebben az időszakban. Ehhez adjunk hozzá az Abu Dhabi piacának mély depresszióját. Valójában már februárban a lakossági szektor árindexének csökkenése 7,12% -kal csökkent mind a luxus, mind a megfizethetőbb ingatlanok tekintetében.

Tehát miért nem bízik meg a befektetők, és nem fektetnek be, mint korábban?
Egészen a közelmúltig az ingatlanok megvásárlása ezeken a területeken szinonimája lett volna az évek során valódi tartós befektetésnek az érték szempontjából. Ma azonban, tekintettel a széles körben elterjedt gazdasági bizonytalanságra és mindenekelőtt a jelenlegi kereslethez képest túlságosan aránytalan ajánlatra.

Továbbá 2018-ban hozzávetőlegesen 40 000 egységet adtak a Dubai lakótelepéhez, és csak 8000-et az Abu Dhabié, és elérte a 251 000-et.

A különféle elemek közül, amelyek nagyban befolyásolták ezt a nagyon instabil helyzetet, emlékeztetünk:

• A 2013-ban bevezetett szövetségi jelzáloghitel a Abu Dhabiban és Dubaiban a lakossági árak emelkedését akadályozta meg.
• a piacot 2018 januárjában is befolyásolta a hozzáadottérték-adó (HÉA) alkalmazása. 5% -os ÁFA jelenleg csak a hazai értékesítésre vonatkozik három évvel a projekt befejezését követően. Az értékesítés három éven belül az ÁFA-kulcs 0%.
• a Dubai Territory Department nemrég megduplázta az ingatlan-nyilvántartási díjakat 2% -ról 4% -ra az ingatlan iránti kereslet csökkentése érdekében.

Általában azonban az Egyesült Arab Emírségek gazdasága a korábbi évek patthelyzetét követően 2018-hoz képest növekedést mutatott. Az előrejelzések szerint a gazdasági növekedésnek számos tevékenységnek köszönhetően fel kell gyorsulnia.

Ami a bruttó bérleti díjat Dubaiban, most azt mondják, hogy mérsékeltek.
Az apartmanok jelenleg gyönyörű Dubaiban értékesítenek mintegy 4 400 dollárt négyzetméterenként. Részletesebb elemzést szeretnénk tenni:

• Közepes méretű apartmanok: átlagosan 5,900 USD / m2 (négyzetméter)
• A kisebb lakások (90 négyzetméter) olcsóbbak, négyzetméterenként mintegy 4 400 dollár eladással.
• A korábbi évek kutatása alapján elképzelhető, hogy lényegesen kisebb, például 70 négyzetméteres lakások. és az alatt, akár 7% -os bérleti díjhoz juthat.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy Dubaiban a hozamok stabilak, de a napok, amelyekben a Dubai sztratoszférikus hozamokat generál, most befejeződtek.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB