Oroszország helyreáll: a külföldi befektetők uralják a piacot

Korábban már említettük, hogy 2018-ban nem járt kellemesen hideg Oroszországgal. A teljes nemzetgazdaságban, de különösen az ingatlanszektorban, ez az állam erős megrázkódtatást szenvedett, ami szintén az országot mindig jellemző geopolitikai feszültségekből ered.

 De végül jó híreket adhatunk! A külföldi tőke beavatkozásának köszönhetően Oroszország a stagnálás e fázisától felépül. A főbb beruházások pontosan az ingatlanszektorba tartoznak, amely a statisztikai adatok szerint az elmúlt 10 évhez képest történelmi értékeket ért el.

 Az Európa leghidegebb gazdaságának új hajtóereje a kereskedelmi ingatlanok 60 milliárd rubelje, a lakóingatlan-beruházások 70 milliárd rubelje.
A külföldi ügyletek az ingatlanbefektetések mintegy egynegyedét, összesen 248 milliárd rubelt tettek ki 2018-ban. Idén már januárban ezek a küszöbértékek gyorsan növekedtek és több mint pozitív eredményt értek el.
Az egyetlen korlátot azok a szankciók jelentik, amelyekben könnyen eljuthat, figyelembe véve, hogy Oroszország még mindig geopolitikai szempontból egyetlen állam, de mindenekelőtt adminisztratív szempontból.

Ami az orosz általános gazdasági fejlődést illeti, nem tudunk különböző mutatókat említeni.
Az olaj ára, amely Oroszország által exportált fő termék az egész világon, exponenciálisan nőtt, és az inflációs ráta gyors ütemben csökkent, nyilvánvalóan a kamatláb csökkenéséhez és általában jobb megközelítéshez. külföldi befektetők Oroszországban.
Hogyan beavatkozott az orosz kormány?

A polgárok számára számos állami támogatás került bevezetésre, például az 5% -os éves kamatláb csökkentése, hogy a fiatalabb családok még támogatottabb árakon is vásárolhassanak egy ingatlant. Minden nyilvánvalóan egy „határozottan gyorsabb és innovatívabb gazdaság felé irányul, amely nemcsak a családok apjait látja, hanem a fiatalokat is, akik úgy döntenek, hogy az orosz ingatlanpiacra fektetnek be.
Az ingatlanpiac további lendületeként a jelzáloghiteleket az új építési beruházások javítását és ösztönzését célzó új lakásépítési projektek finanszírozására szántak támogatták.

Melyek az iparági közgazdászok előrejelzései?
Az orosz makrogazdasági környezet a korszerűsítésnek köszönhető, köszönhetően ezeknek a radikális, de fontos változásoknak az egész állami rendszer számára. Bár a számok nem mindig megbízhatóak, mivel mindenképpen szükség van mind a kvantitatív, mind pedig a minőségi elemzés elvégzésére a vizsgált ágazatban, az a tény továbbra is fennáll, hogy az elmúlt időszakban az orosz gazdaság mély depresszió után helyreáll.

Ezért reméljük, hogy ez lesz az orosz tégla nevében a forradalom kezdete!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB