Az árak csökkenése Szaúd-Arábiában: talán a válságnak vége

A jelentések szerint a házak árai Szaúd-Arábiában szeptemberig voltak a legrosszbak az egész világon. Az ingatlanindex valójában 6% -kal csökkent. Mi a jelenlegi helyzet Szaúd-Arábiában?

Itt vannak az előző év adatai:
• A lakóövezeti árak 6,3% -kal estek 2018-ban.
• A lakások ára 3,5% -kal esett vissza
• A villák árai 4,7% -kal estek
• 2018-ban a lakásingatlan-index 0,7% -kal csökkent

Ezért általában nem túlzott összeomlásról beszélünk, de ezt nem szabad alábecsülni. Hisszük, hogy ez a körülmény 2016 óta fennáll, és továbbra is fennáll. Miért beszélhetünk egy lassú felépülésről?

Az árak esése véget vethet, mert lassú felépülés tapasztalható. Különösen szeptember első hetében az apartmanárak 0,5% -kal emelkedtek. (ha inflációval igazítják, akkor 1,3% -nak hívják). Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban az apartmanok ára változatlan maradt az elmúlt három hónapban. Még a luxusszegmensben is beszélnek enyhe növekedésről.

De ki ösztönözte az ingatlanbefektetéseket? És mindenekelőtt miért?
Az utóbbi években a szaúdok óvatosan töltötték a petrodollárukat, visszatérve az 1980-as évek tapasztalataiból. Ennek során úgy döntöttek, hogy egy kényelmes piacot választanak, amely idővel valószínűleg meghozott volna: az ingatlanpiacot.

Ezenkívül hangsúlyozni kell, hogy az 1990-es évek recessziója után 2009-ben elfogadták a külföldi befektetésekről szóló törvényt. Ez a kezdeményezés lehetővé tette és lehetővé teszi a nem szaúdok számára magánlakás birtoklását, feltéve, hogy engedélyt kaptak a Belügyminisztériumtól. A spekuláció bármilyen formájának elkerülése érdekében azonban öt év telik el az ingatlan eladása előtt. Az egyetlen korlátozás Mekka és Medina szent városaiban az ingatlanvásárlás tilalma. (Ezekben az esetekben a bérleti szerződések lehetséges, de nem haladhatják meg a két évet).

Ezért könnyű megérteni, hogy az utóbbi években növekedett az arab ingatlan iránti érdeklődés, figyelembe véve azt is, hogy kényelmesebb ingatlan-vásárlást kínálni még egy külföldi számára is.
Miután észrevette, hogy az ingatlanvásárlási igény folyamatosan és állandó módon valósult meg, könnyű megérteni, hogy a kínálati oldalon miként volt helyes az árak emelése. Egy kicsit a helyi gazdaság javítása érdekében, egy kicsit azért, hogy nagyobb értéket tulajdonítson egy eszköznek, amely egyre nagyobb érdeklődést szerez.

Annak ellenére, hogy a gazdaságnak élettani visszaesést kell szenvednie, az ingatlanokból származó hozamok azonban több mint pozitívnak tűnnek.
A kereslet és a kínálat ezért azonos szinten áll, és a megfelelő helyi politikákkal járó megfelelő óvintézkedésekkel valószínűleg általános produktív és kiegyensúlyozott helyzet alakul ki.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB