Német építés: a fellendülés 2018-ban.

Miután 28 évre elválasztották a „berlini falról”, Németország társadalmi és gazdasági szempontból visszavált, és ma az egyik legismertebb nemzetközi hatalom. Az előrehaladás azonnal megkezdődött, az 1995-ös építési szempontból a siker csúcsát érinti, a kelet-berlini újjáépítésével: 603 ezer épített lakást, egy kapcsolódó strukturális válságot, amely felére csökkentette az ágazat munkahelyeit.

Az elkövetkező években - kevésbé ragyogó, pontosan a fent említett fázis miatt - az új lakások száma folyamatosan lecsökkent, hogy megérintse a 2009. évi 160 ezer egységet. 2009-től 2012-ig - a monetáris válság idején - a lassú fellendülés ideje magasabb szint eléréséhez vezetett, ami mintegy 20% -kal emelkedett.

A július elején a Statistische Bundesamt által közölt megjegyzés szerint 2012-ben mintegy 200 600 lakást építettek: 10% -kal többet, mint 2013-ban, ahol a „plusz” 15% volt. És itt a demográfiai helyzet nagymértékben befolyásolja a gazdaságot: a 2016-ban körülbelül 1 millió menekült Németországba érésével a kereslet túlzott mértékű. Az utóbbi, amely a kormány 15 milliárd eurós hozzájárulásával járult hozzá az utak és hidak helyreállításához, jelentősen növelte az építőipar értékesítését 2,3% -kal, 2017-ben pedig a 235 milliárd eurót érinti.

Az IFO (Gazdaságkutató Intézet - München) megállapította, hogy ezekben az években a polgárok megtakarításaikat jelentős mértékben fektették be az ingatlanokba, mivel az EKB alacsony kamatlábai egyre több németet választottak. nem a normál megtakarítási számlák helyett.

A becslések szerint 2016-ban csak mintegy 300 ezer lakást fejeztek be, a szektorban 790 ezer főt foglalkoztatnak, 10% -kal több, mint 2009-ben. 2017 első negyedévében a német építés forgalma, évente 14,3% -ot ért el.

De ez még nem minden.

A növekedés az ingatlanok bérbeadása tekintetében is kedvezménnyel járt, 3,5% -kal több, mint az előző évben. A megállíthatatlan növekedés, amely 2017-ben nem állt meg, de ma is meghaladja az összes elvárást. A Német Építőipar Szövetsége szerint a forgalom 7,8% -kal nőtt az első félévben, míg a kereskedelmi építés a turbó, a lakóingatlanok árfolyamait folyamatban tartja.

Itt is az első hat hónap adatai egyértelműek: + 9,8% -os forgalomnövekedés és 11% -os megnövekedett megrendelések. A nyilvános épületek számai valamivel alacsonyabbak, 6% -os forgalomnövekedéssel és 5% -os megnövekedett megrendelésekkel. Azonban a magas szint, amely a korunk egyik legbefolyásosabb államának csak egy szektorát képviseli.

Az új épületek újra növekedni fognak 2019-ben 7 százalékkal. Javulás, de alacsonyabb szinten is, a szerkezetátalakítás 2% -os növekedést jelent 2017-hez képest. Részletesen elmondható, hogy a lakóépületek építése 3,3% -kal emelkedik, míg a nem lakossági 2,7%. Mindez a német jó pénzügyi helyzetnek és a lakóegységek magas keresletének köszönhető, melyet az újonnan érkezett kivándorlók számára kínálnak.

Ha szeretne egy ingatlant vásárolni Németországban, látogasson el a Realigro oldalra, ahol megtalálhatja a megfelelő részt.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB