Luxus ingatlanpiac az olasz riviérán

Az olasz riviéra két luxuspiaccal rendelkezik: a keleti riviéra di Levante, amely magában foglalja a Portofino, Santa Margherita és Cinque Terre turisztikai forró pontjait; és a nyugati Riviera di Ponente, amely Genovától Franciaországig terjed. A két terület egyforma, de a keleti érték túlértékelt és később drágább.
A Portofino-ban és a Santa Margherita-ban az ellenséges példák a 15.000 és 20.000 euró közötti négyzetmétert értékesítik. Nyugaton, San Remo és Imperia környékén az árak 6000 és 7000 euró közötti négyzetméter.

A luxus ingatlanok 1,5 millió eurót tesznek ki a nyugati riviérán, és 2,5 millió eurót tesznek ki Cinque Terre-ben és 5 millió eurót Portofinóban és Santa Margheritában.

A nyugati riviéra luxusárai 2016-ban évente mintegy 1% -kal nőttek, miután a 2008-as globális recesszió idején csökkentek. A keleti riviérán a luxusárak az elmúlt években nagyrészt stabilak voltak, bár a különösen kedvelt területeken nőttek évi 5% -kal, korlátozott lista miatt.

A nyugati riviérán a luxus ingatlanok külföldi vásárlói általában európaiak, de nem áll fenn túlnyomó népesség. Az elmúlt években vásárlók vannak Németországból, Franciaországból, Svájcból, Monacóról, Skandináviából, Nagy-Britanniából, Oroszországból, az Egyesült Államokból és Ausztráliából.





[a NY Times-tól]

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB