Intelligens épületek nulla energiával: Olaszország készen áll a kihívásra.

Intelligens épületek nulla energiával: Olaszország készen áll a kihívásra.

Az ingatlanpark építésének és szerkezetátalakításának mutatója az építési ágazat energiahatékonyságának javításáról szóló európai irányelv által létrehozott új terv kulcsa. A fenti dokumentum szerint 2050-re az épületeknek okosaknak kell lenniük, és majdnem nulla energiájuk van. Egy gyönyörű kihívás, amely Olaszországot pólus helyzetben látja. A Földközi-tengerbe merülő félsziget az egyik legmagasabb energiahatékonysággal rendelkező ország, amelynek elsődleges intenzitása 18% -kal alacsonyabb, mint a többi uniós ország átlagszintje.

2015 óta hatályba lépnek az épületek energiateljesítményére vonatkozó új szabályok. A szinte nulla energiával rendelkező intelligens épületek fejlesztésének terve (Panzeb) leírja azokat a jellemzőket, amelyek a nemzeti fejlemények alapjául szolgálnak számuk növelése, a követelmények tisztázása, a különböző felhasználási és éghajlati zónák teljesítményeinek értékelése és becslés készítése. a megvalósításához szükséges valós és hipotetikus költségekről.

Figyelembe véve, hogy Olaszország egyike a jelentős kiterjedésű és éghajlati változékonyságú nemzeteknek, meg lehet érteni, hogy ezeknek az intézkedéseknek a bizalmassága ellenére elengedhetetlen, hogy a kormány az európai általános szintnek megfelelően hajtsa végre a fenntartható építési politikákat. . Az „indulás” az egyik legmegfelelőbb és invazív eszközt használja e célok eléréséhez: az épületek energiateljesítményéről szóló tanúsítvány (APE). A valorizáció szempontjából fontos, még kereskedelmi szinten is, a legjobb esetben az olaszországi ingatlanszektor energia- és környezetminőségének javításához szükséges kánonokat. Ez az első lépés az új szentelt szakmai figurák és szakosodás megteremtéséhez ebben az ágazatban (a munkanélküliséget is kitörve).

Az olaszországi út a tulajdonjogok energetikai innovációját tekintve nem olyan friss. Az információs és képzési területeken a félsziget oktatási kurzusain dolgozott az energetikai tanúsítók építésére az alábbi csatornákon keresztül: • Egyetem • Szervezetek és kutatási szervezetek • Tanácsadás, megrendelések és szakmai iskolák Képzés az ellenőrzés és a menedzsment az alapja a győztes stratégiának, amelynek eredményeképpen Olaszország aktívan részt vett az energiahatékonyság területén. De most már széles körben alkalmazzák a nulla kibocsátású ösztönzők és az innovatív hozamok új eszközeit: köztük a levonásokra kivetett adót, a termikus számlát és a fehér tanúsítványrendszert.

A törvény rendelkezéseivel összhangban 2017. december 27-én, n. 205 '' A társasház energia-újrafeldolgozási beavatkozások esetében a 70% -os levonási arány emelkedik, az építési boríték legalább 25% -ával és 75% -kal a teljesítmény javítását célzó beavatkozások esetében. A "Thermal Account 2.0" javítja a támogatási mechanizmust az energiahatékonyság növelésére és a megújuló energiaforrásokból előállított hőenergia előállítására. Alapok 900 millió euró évente PA, vállalatok és magánszemélyek.

A fehér tanúsítványok az energiatakarékosság megszerzéséhez kapcsolódó értékek. A rendszer kapcsolódik a villamosenergia- és földgázelosztók éves célkitűzéseinek eléréséhez.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB