Ingatlanláz Salentoban: ezért választják ki a VIP-k.

Olaszország büszkélkedhet számos rendkívüli szépséggel, északról délre, amelyek mindegyike különböző jellemzőkkel rendelkezik. Kétségtelen, hogy az egyik olyan hely, amely az elmúlt években különösen sikeres volt nemzetközi szempontból, a Salento. A terület két tengerre néz: a Jónra és az Adriai-tengerre, amelyek találkozáskor csodálatos látványt nyújtanak a Punta Palascia közelében lévő megfigyelőknek.



A Salento-félsziget története és kultúrája, amely az ókori Görögországban gyökerezik, számos híresség és nemzetközi csillag által választották, mivel tökéletes hely a saját otthonuk építéséhez. Az első, aki ezt az ingatlant lázasította fel, Helen Mirren, Francis Ford Coppola, Meryl Streep, Vasco Rossi, Madonna és Bono Vox hasonló választásai voltak. De mi vezet ezeknek a hírességeknek, hogy Pugliában maradjanak és vásároljanak?



Kétségtelen, hogy a tenger közelsége a választás egyik sarokköve. Akár az Adriai-tenger, akár a Jón-tenger partján, a félsziget Európa egyik legszebb strandja és partja. Művészi szempontból a terület látogatói csak a Lecce-barokkban eltévedhetnek, ami gyakran a rendező Ferzan Özpetek számos filmjének hátterében állt, annyira, hogy ugyanazok az emberek „Piazzetta Carducci” -nek nevezték át. az '' piazzetta Özpetek '' -ban. Az élelmiszer és a bor szintén fontos szerepet játszik: a híres 'Negramaro' bor, a Gambero Viola di Gallipoli és a Pasticciotto.





De mennyibe kerül egy ház megvásárlása Salentoban?

A belvárosi házak legalább 75 000 eurótól kezdődik, 150 ezer eurót a régi barokk stílusú villáknak, legfeljebb 300 000 eurót a közelmúltban felújított, néhány kilométerre fekvő birtokon. A bérelt házak esetében a megoldások még változatosabbak. A parasztházak nagyon zsúfolt, régi házak a Salento vidékén, világos színekkel (általában fehér) és „száraz” falakkal (a területre jellemző) felújítva.

Az ár éjszakánként 30 €. Lehetőség van a part közelében is, nagy kertekkel rendelkező apartmanokban, heti 450 euróért. Ha pihenésre vágyik, egy mesés üdülőhelyen kihasználhatja a gyógyfürdőben, uszodákban és istállókban található létesítményeket, amelyek ideálisak családok vagy párok számára, az árak személyenként 110 € -tól kezdődnek. A szálloda által kínált szolgáltatások mellett érdemes megjegyezni, hogy számos fesztivál és vásár van a tipikus termékekből, amelyek különösen nyáron élnek a Salento közösségével.

Minden faluban lehetőség nyílik arra, hogy az ízek, a hagyományos zene és a félreérthetetlen tájkép segítségével a hely kultúrájába merüljön. A leghíresebb események között emlékezünk a "La Notte della Taranta" -ra Melpignano-ban, folklór éjszaka, ahol a népszerű zene és a 'pizzica' a fő attrakció, és minden évben összegyűjti a turistákat a világ minden tájáról.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB