Az otthon vásárlása kényelmesebb, mint a bérlés. Itt van, miért

Valószínűleg az Amerikát először tapasztalt válság és Európa, az ingatlanpiac is megváltozott. Valójában a tendencia megfordulását is rögzítették a befektetők számára Olaszországban vásárolt ingatlan előnyben részesített módon.

Ha az elmúlt években a potenciális vásárlók a bérleti szerződésekre irányultak, mivel kevésbé kötődnek a gazdasági szempontból és olcsóbbak, mivel nem biztosították a teljes, hanem havi árfolyam közvetlen kibocsátását, manapság a regisztrált ingatlanpiac az értékesítési szerződések jelentős növekedése.



Nyilvánvalóan nem lenne helyes, ha nem részleteznénk, mivel léteznek különböző típusú ingatlanok és lehetséges alternatívák az eszköz értékesítésével kapcsolatban.



Menjünk részletesen.



Melyek azok a tényezők, amelyek előnyben részesítik azokat, akik az adásvételi szerződést aláírják?

Jelenleg a bérleti díjak minden olasz okból nőnek (a szükséges különbségekkel). Míg az értékesítéshez szükséges árak stabilak vagy még alacsonyabbak, mint az előző években.

Olaszország zöld épületekkel szembeni nyitottsága kedvező volt, alacsonyabb fogyasztást és hosszú távú gazdasági megtérülést biztosítva (ökológiai szinten is).

Ezután a nagyvárosokban a bérelt szálláshelyek keresése még bonyolultabb a rövid lízingek miatt, melyeket sok tulajdonos inkább a fizetésképtelenségi kockázatok miatt nem szeretne.



Ezeknek a nem kevésbé fontos elemeknek az úgynevezett „nulla kamatlábak” és a minimális BTP-k, amelyeken keresztül a beszerzés után 8 évvel, és húszéves fix kamatozású jelzáloggal, stabil árakkal, a mérleg inkább a vásárló javára, mint a bérlőre.



Bár ez az általános tendencia inkább az értékesítés helyett a bérleti díjat választja, még mindig van egy kis része a befektetőknek, akiknek még mindig érdemes bérleti szerződést aláírni.



Ha a nagyvárosokban, mint korábban említettük, ez a nagy értékesítési időszak, a kisvállalkozásoknál vagy inkább a nagy méretű luxuslakásoknál (ami a szokásos 10 évnél hosszabb ideig fog elfoglalni) a befektetők a bérleti díjak felé irányulnak, hogy elkerüljék hogy az épület értéke az idő múlásával nem emelkedik eléggé a felmerült költségek amortizálásához.



A statisztikai adatok azt is megerősítik, hogy 2010-től a mai napig a téglák ára jelentős változásokon ment keresztül: -23,1% a meglévő lakások értéke, + 0,7% az új lakások értéke.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB