Dánia: az az ország, amely nem tud kijutni a lakásbuborékból

Ha Dániában egy ház megvásárlása mindig is az álmod volt, tudd, hogy ez a festői ország a tavalyi buborékban él: az ingatlanbuborék! A lakásárak annyira abszurdra emelkedtek, hogy az üzleti miniszter érvényes megoldásokat keres a problémára.



A valódi tégla-válságból való életmentő módszerek közül kiderül, hogy a jelzáloghitelek visszafizetése nélkül fékeznek (nem kell a bankok jelzáloghitel-állományának 15% -át képezniük).



Az egyik legnagyobb ingatlangazdász 2017-ben azt mondta, hogy a polgárok számára nehéz tudni ezeket a változásokat. A valóságban egy év után ez a nehézség úgy érzi, és hogyan!



Arra törekszünk, hogy a tulajdonosokat arra ösztönözzük, hogy vizsgálják meg az új szabályokat, hogy megakadályozzák ezt az árcsökkenést, amely a statisztikák szerint folytatódhatatlanul folytatódhat, ha nem korlátozzák.



Sok közgazdász azonban attól tart, hogy a lakásárak ellenőrzése lefelé irányuló spirált okozhat, megállítva az árfejlődést és korlátozva a versenyképességet.



Ez a legrosszabb helyzet? Vagy meg fog történni, ha a piac leereszt?



A nyugdíjasokat a leginkább érinti ez a kényelmetlenség, mivel alacsony jövedelműek nem tudnak megbirkózni ezzel az „arany tégla” periódussal.



Tavaly mintegy 50 milliárd koronát fektettek be a lakóövezetbe, ami jelentős fejlődést eredményezett.



A főváros többsége külföldről érkezett (közel fele).





Úgy tűnik azonban, hogy mindez, talán túl hektikus, olyan áremelkedést hozott, amely nem tűnik le.





Annak ellenére, hogy 2016-ban Koppenhága új rekordot állított fel, újra ingatlanoknál, 4300 lakóépület építésére, úgy tűnik, hogy most már megállt fázisban van.



A piac hideg, mint Dánia!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB