Fedett és ingatlan: a hatások

Még ma is úgy döntöttünk, hogy napi oszlopunkat a Covid 19 vészhelyzetre szenteljük, különös figyelmet fordítva arra, hogy a járvány miként radikálisan megváltoztatja a nemzetközi gazdaságot, de mindenekelőtt az, hogy ez miként érinti az ingatlant.
Noha a elszigetelési intézkedések (más módon) rendkívül gyorsak és drasztikusak, továbbra is fontos tény. A válság nagysága olyan hatást fog generálni, mint a második világháború utáni nagy depresszió.
Indokolja, hogy miért kockázatos a témával kapcsolatos előrejelzések készítése. De most elemezzük a rendelkezésre álló eredményeket, amennyire csak lehetséges.

Hogyan? Összehasonlítva a jelenlegi helyzetet a GFC-vel, a 2007-es globális pénzügyi válság.
A globális válság a pénzügyi világban nagyon magas adósságszinttel kezdődött. Olyan válságról beszélünk, amely mély bizonytalanságot váltott ki nemcsak a potenciális ingatlanbefektetők, hanem a hitelezők között is. Fél, hogy fel lehet maradni egy ilyen drámai helyzetben a felszínen. A gyors terjedés azonban eltérő hatást váltott ki a különféle termelési ágazatokban. Az ingatlanpiacon a befektetési volumen visszaesése volt tanúja.

Ezt értékük jelentős csökkenése követte. A kereslet nagyon erős visszaesése, amely nyilvánvalóan lelassította a különféle országok nemzetgazdaságának fellendülési sebességét. És bár az árak zuhantak, az akkori rövidlátás nem tette lehetővé az azonnali ingatlanok újjáéledését. Valójában csak az elmúlt évben volt reneszánsz az ingatlanpiacon a kevésbé fejlett országokban is.

Hogyan jelenik meg a jelenlegi válság? Feltételezzük, hogy pénzügyi válsággal nem állunk szemben. De olcsó. Ez akkor valósul meg, ha nincs lehetőség a bérleti díj kifizetésére például az előre meghatározott időpontokban. Amint azt az előző útmutatókban már leírtuk, sok állam úgy döntött, hogy belemegy az ügybe. A helyzet elemzésével és az időzítés meghosszabbításával segítve tudom, hogy fizetési hiányban vannak azok, akiknek tudomása van.

Nem csak a tranzakciók hiányáról szól. De a befektető félelemétől, amelyet ki kell egészíteni a szerződéses kikötések betartásának nehézségeivel a lízingszerződésekben is.
Amellett, hogy egy komplex helyzetet mutat be, ebben az esetben nem lehet mélyen megérteni, mennyi ideig és hogyan alakul ez a valóság. Pontosan azért, mert a kockázat a tisztán pénzügyi, hanem az egyéni és a potenciális befektetőhöz szorosan kapcsolódó gazdasági és pszichológiai szempontokról szól.

A fordulópont az első lezárások végén átpillanthatott. Amikor a nemzeti gazdaságok felébrednek. És velük a polgárok fokozatos visszatérése az előző életbe. Ezért nem lehetséges meghatározni a globális sokk részleges vagy teljes helyrehozásának bizonyos időpontját. Az biztos az, hogy mi, a Realigro, folyamatosan frissítjük Önt portálunkon!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB