Fenntarthatóság és ingatlan: a hatások

A Covid-19 mindenki életét fejjel lefelé fordította. Úgy találtuk, hogy a választások előtt áll, változó perspektívák vannak, és fékezzük a projekteket. De annak ellenére, hogy az egyes egyének prioritása megváltozott, úgy tűnik, hogy van egy rögzített pont az ingatlanügyben. Egy állandó, amely ahelyett, hogy eltűnt vagy a háttérbe kerülne, jelentős jelentőségű. Az ingatlan és a fenntarthatóság kapcsolatáról beszélünk. De hogy jön ez az eredmény?

Elemezzük mindent a kezdetektől. 2019-ben megkezdődött a „trend megfordulása”. Ebben az évben valójában mind az ingatlan, mind a többi gazdasági ágazat nagyobb érdeklődéssel rendelkezik a fenntarthatóság védelme iránt. Az előző útmutatókban valójában gyakran beszéltünk arról, hogy a környezetbarát és rendkívül természetes anyagok felhasználásával, de a csúcstechnológiás rendszerekkel is forradalom történt az ingatlanpiacon. A forradalom, amely nemcsak a lakáspiacot, hanem a kiskereskedelmi és irodai piacot is magában foglalta. Fenntarthatóság gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból is. Ennek a koncepciónak a három változata lehetővé tette sokak számára, hogy növeljék ingatlanjaik értékét. Mások úgy találják, hogy olyan beruházást hajtanak végre, amely hosszú távon további előnyökkel jár.

Beszéltek az energiaosztályokról, az otthoni automatizálásról és még mindig nulla hatásról. Röviden: mindegyik kettős funkcióra irányul: érzékenyíteni és javítani.

De miért jön a Covid-vészhelyzet ellenére ez a hullám megállíthatatlannak?
A luxusszegmensből indulunk, és kizárással érvelünk. Tudjuk, hogy a piaci cél nem túl érzékeny az árra (par excellence). Indokolás miért nem meglepő, hogy nem regisztrált módosítást.
A magasabb piaci szegmens kiküszöbölése után a közepes szegmensre lépünk.

Ebben az esetben a fenntarthatóság iránti érdeklődés növekedésének okai különbözőek.
Feltételezzük, hogy a szegmens az árak szempontjából harmonizált a Covid-19 megjelenésével, ami bizonyos esetekben az ingatlanok valódi leértékelődéséhez vezet (gondoljon a járvány által leginkább érintett területekre).

A fenntarthatóságra való összpontosítás szükségessége az egyén pszichológiai biztonságától kezdődik, amely most a befektetői mentalitásban gyökerezik. Figyelembe véve a fenntarthatóság fontosságáról szóló többszörös információkat, amelyek az utóbbi években felrobbantottuk a gondolatainkat, nyilvánvaló megjegyezni, hogy az eredetileg marginális szempont miként vált „alapvetővé” az ingatlan megválasztásának folyamatában. Töltsön több igenre, de azzal a feltétellel, hogy tiszteletben tartják a fenntarthatóság alapvető paramétereit. Ezenkívül pontosan a vészhelyzetnek köszönhetően megértettük, hogy otthonában mennyire szükséges a fogyasztás korlátozása, de a szükséges kényelem változatlanul tartása mellett.
'' Szükség esetén erény '' mondta az ősek, és azt mondhatjuk, hogy régóta láttak minket.

Folytatódni fog ez a trend? Reméljük, hogy ez a "vezető" vonal a világjárvány után is megmaradhat a modus vivendi-ben az ingatlan kiválasztásának folyamatában is!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB